Montera elstängsel mot vildsvin

Nu är vår lilla odling inhägnad med elstaket på 4,7 joule och 11500 volt. Med andra ord bör det hålla vildsvinen på avstånd. Även med gummisulor och ett grässtrå mellan mig och de blåa elbanden så fick jag mig en liten kyss, så nu vet vi att det har funktion och inte bara en massa blinkande lampor för syns skull.

Istället för att köpa ”dyra” isolatorer så drog jag igång 3D-skrivaren och skrev ut egna för sisådär 50 öre stycket, och så blev de fränt signalgula som kanske skrämmer vildsvinen extra mycket. Kanske.

Något som jag aldrig trodde att vi skulle få användning för var den gamla gröna verktygslådan som legat längst in i ladan ett halvår, men just nu är jag glad att vi inte eldade upp den ihop med allt annat på valborg. Den blev perfekt som skydd för elaggregat, sladdkopplingar och vår timer för bevattningspumpen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *