Årets längsta grill

Nu har det äntligen premiäreldats i kolmilan. Det hela verkade fungera precis enligt förväntan och skorstenen vrålade som ett bergatroll när tjäran och pyrolysgaserna cirkulerade ut ur veden och tillbaka in i kaminen. Termometern gick dock aldrig över 150 grader så det återstår att se om det blev tillräckligt varmt för att förkolna innehållet. Tyvärr vet vi inte förrän allt har svalnat och vi öppnar upp.

För att täta skarvarna petade vi in blöt kattsand. Kanske inte den optimala tätningen, men har inte hittat något bättre som klarar de höga temperaturerna. Billigt är det också, vilket ju alltid är trevligt.

Skorstenen på plats, sen eldade vi på i knappt 5 timmar. Det är bra sug i kaminen så man fick konstant mata in pinnar. För att det ska bli så bra drag som möjligt måste man ha just spetor att elda med, om man trycker in ett vedträ så blir det för dålig cirkulation.

Sedan blev det naturligtvis lite annat gjort också i regnet, men inget som är spännande nog att rapportera om i bloggen.

To be continued!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *